4 FOR EUROPE 4 FOR EUROPE

 

  A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat,  a Katona József Könyvtár
az Informatikai és Könyvtári Szövetség,
az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és
az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája

 „4 FOR EUROPE"

címmel európai uniós témájú versenyt szervez
középiskolás diákoknak

 

A vetélkedőre olyan négyfős csapatok jelentkezését várjuk, amelyek tagjai középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek. A csapatok mentora az őket felkészítő pedagógus. A csoportok regisztrációját 2016. október 9., 24:00-ig fogadjuk ezen a weboldalon. Itt olvashatók a rendezvénnyel kapcsolatos aktuális információk is, ezért kérjük folyamatosan kövesse figyelemmel a honlapot.

Egy iskolából tetszőleges számú csapat regisztrálhat, de egy diák csak egy csapatnak lehet tagja. Egy felkészítőtanár több csapatot is mentorálhat. A csapat minden tagja ugyanazon iskola tanulója kell legyen.


Sikeresen regisztrált csapatok és elért pontszámaik (feltöltés alatt) >>

Regionális döntők időpontjai és a továbbjutott csapatok >>
 

Online forduló /I. forduló/
Az első forduló az Európai Unióval, különösképpen annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból áll, amelyeket a verseny weboldalán oldhatnak meg a csapatok.
 
Az online forduló lezárult.
 

Regionális döntők /II. forduló/

Az első forduló összesített eredménye alapján minden régióból a 10 legjobb csapat kap meghívást a regionális döntőkbe. Egy iskolából legfeljebb 2 csapat juthat be ebbe a fordulóba, hogy melyik az a két csapat, az on-line forduló regionális pontversenye határozza meg.*
A regionális döntők várhatóan 2016. november 14. és november 22. között kerülnek megrendezésre az adott régióban található valamelyik megyeszékhelyen.

 

Országos döntő /III. forduló/

Az országos döntőbe az előző fordulók nyertesei, és az összesített eredmények alapján a három legjobb második helyezett csapat kap meghívást.
Időpont: 2016. december 16. 10.00 óra
Helyszín: Katona József Könyvtár, Kecskemét, Piaristák tere 8.

 

A vetélkedő díjazása:

1. helyezés:
Egy strasbourgi tanulmányút az EUROSCOLA keretein belül.
Bővebben >>


2-4. helyezés:
A verseny 2-4. helyezett csapatai az Európai Unió soros elnökségét 2016 második felében betöltő Szlovákiába látogathatnak el többnapos tanulmányút keretében.


A regionális döntőkön és az országos döntőn résztvevő csapatok oklevelet és tárgynyereményeket kapnak.

A programmal kapcsolatos további információkért kérjük, kövesse figyelemmel ezt a honlapot, illetve forduljon a Europe Direct Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pont munkatársához (tel.: 76-500-560, e-mail: eip[at]kjmk.hu).Szeretettel várjuk minden lelkes diák jelentkezését!


* A szervezők fenntartják a jogot, hogy egy iskolából a regionális döntőre kettőnél több csapatot is meghívjanak, amennyiben az adott régióból a versenyre jelentkező iskolák száma nem teszi lehetővé, hogy legalább öt iskola képviselje magát a verseny második fordulójában. Ez esetben az on-line forduló régión belüli pontversenye határozza meg, hogy melyek azok a csapatok, amelyek továbbjuthatnak a regionális döntőbe.

Eseménynaptár Eseménynaptár

Dátum Idő Cím Típus Részletek  
0 tétel megjelenítése.

Elérhetőségeink Elérhetőségeink

Europe Direct Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pont
6000 Kecskemét, Piaristák tere 8.
Telefon/fax: 76/500-560
E-mail: eip[at]kjmk.hu
Nyitva tartás: kedd - szombat: 10-19-ig
Munkatársaink
Lázár Ágnes
Horváth Pál Zoltán
Rédai Árpádné Angéla