4 FOR EUROPE 4 FOR EUROPE

 

  A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat,  a Katona József Könyvtár
az Informatikai és Könyvtári Szövetség,
az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és
az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája

 „4 FOR EUROPE"

címmel európai uniós témájú versenyt szervez
középiskolás diákoknak

 

Az országos középiskolás vetélkedő lezárult! Az eredmények itt tekinthetőek meg >>

 

A vetélkedőre olyan négyfős csapatok jelentkezését várjuk, amelyek tagjai középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek. A csapatok mentora az őket felkészítő pedagógus. A csoportok regisztrációját 2016. október 9., 24:00-ig fogadjuk ezen a weboldalon. Itt olvashatók a rendezvénnyel kapcsolatos aktuális információk is, ezért kérjük folyamatosan kövesse figyelemmel a honlapot.

Egy iskolából tetszőleges számú csapat regisztrálhat, de egy diák csak egy csapatnak lehet tagja. Egy felkészítőtanár több csapatot is mentorálhat. A csapat minden tagja ugyanazon iskola tanulója kell legyen.


Sikeresen regisztrált csapatok és elért pontszámaik >>

Regionális döntők időpontjai és a továbbjutott csapatok >>
 

Online forduló /I. forduló/
Az első forduló az Európai Unióval, különösképpen annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból áll, amelyeket a verseny weboldalán oldhatnak meg a csapatok.
 
Az online forduló lezárult.
 

Regionális döntők /II. forduló/

Az első forduló összesített eredménye alapján minden régióból a 10 legjobb csapat kap meghívást a regionális döntőkbe. Egy iskolából legfeljebb 2 csapat juthat be ebbe a fordulóba, hogy melyik az a két csapat, az on-line forduló regionális pontversenye határozza meg.*
A regionális döntők várhatóan 2016. november 14. és november 22. között kerülnek megrendezésre az adott régióban található valamelyik megyeszékhelyen.

A regionális döntők fordulója lezárult.

 

Országos döntő /III. forduló/

Az országos döntőbe az előző fordulók nyertesei, és az összesített eredmények alapján a három legjobb második helyezett csapat kap meghívást.
Időpont: 2016. december 16. 10.00 óra
Helyszín: Katona József Könyvtár, Kecskemét, Piaristák tere 8.

Az országos döntő fordulója lezárult.

 

A vetélkedő díjazása:

1. helyezés:
Egy strasbourgi tanulmányút az EUROSCOLA keretein belül.
Bővebben >>


2-4. helyezés:
A verseny 2-4. helyezett csapatai az Európai Unió soros elnökségét 2016 második felében betöltő Szlovákiába látogathatnak el többnapos tanulmányút keretében.


A regionális döntőkön és az országos döntőn résztvevő csapatok oklevelet és tárgynyereményeket kapnak.

A programmal kapcsolatos további információkért kérjük, kövesse figyelemmel ezt a honlapot, illetve forduljon a Europe Direct Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pont munkatársához (tel.: 76-500-560, e-mail: eip[at]kjmk.hu).Szeretettel várjuk minden lelkes diák jelentkezését!


* A szervezők fenntartják a jogot, hogy egy iskolából a regionális döntőre kettőnél több csapatot is meghívjanak, amennyiben az adott régióból a versenyre jelentkező iskolák száma nem teszi lehetővé, hogy legalább öt iskola képviselje magát a verseny második fordulójában. Ez esetben az on-line forduló régión belüli pontversenye határozza meg, hogy melyek azok a csapatok, amelyek továbbjuthatnak a regionális döntőbe.

Elérhetőségeink Elérhetőségeink