Encyclopédie Kodály Zoltán Encyclopédie Kodály Zoltán

 

KodályZoltánLexikon

 

Kodály Zoltán életének és műveinek legfontosabb címszavai, melyek bemutatják a szakirodalmat a források feltüntetésével. Gyors tájékozódás, tanulás lehetőségét nyújtja a legfontosabb tényekről és elvezet a kutatás, alaposabb ismeretszerzés felé.

Tovább>>

   

Borsos Miklós grafikája

Borsos Miklós grafikája


Guide pour la base de données intitulée « Enregistrements sonores de la transcription par Kodály Zoltán de chants folkloriques » Guide pour la base de données intitulée « Enregistrements sonores de la transcription par Kodály Zoltán de chants folkloriques »

„És mint az ékszer is holt kincs a láda fenekén, életet kap akkor, ha viselik: a népdal is mennél többeké lesz, annál nagyobb lesz világító és melegítő ereje.”

Forrás:  Kodály Zoltán: A zene mindenkié Zeneműkiadó Bp. 1975. 42. p.

Tovább a bibliográfia ismertetéséhez>>

Enregistrements sonores de la transcription par Kodály Zoltán de chants folkloriques

Kodály Zoltán népdalfeldolgozásainak hangfelvételei
 
A népdal címe
Előadó, közreműködő
Műfaj
A gyűjtés helye
A gyűjtés éve
Forrásdokumentum címe
A Kodály mű címe
‘A partir de Háry János jusqu’ à Czinka Panna’  Exposition virtuelle de la Collection spécialisée de la Bibliothèque Nationale de Hongrie ‘A partir de Háry János jusqu’ à Czinka Panna’ Exposition virtuelle de la Collection spécialisée de la Bibliothèque Nationale de Hongrie

Kodály Zoltán dans NAVA (Archives Nationales Audiovisuelles de Hongrie) Kodály Zoltán dans NAVA (Archives Nationales Audiovisuelles de Hongrie)

A Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) gyűjti a magyar műsorszolgáltatói kötelespéldányokat. Az intézmény tárolja, feldolgozza és visszakereshetővé teszi az országos földfelszíni terjesztésű televízió- és rádióadók magyar gyártású és magyar vonatkozású műsorait. Gyűjteményéhez online hozzáférést biztosít úgynevezett NAVA-pontokon keresztül.

A gyűjteményben számos Kodály Zoltánhoz kapcsolódó felvétel található:

KODÁLY ZOLTÁN a NAVA-ban >>