Bővebben az EU-ról Bővebben az EU-ról

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat,
a Katona József Könyvtár

az Informatikai és Könyvtári Szövetség,

az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete
és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája

 „4 FOR EUROPE"

címmel európai uniós témájú versenyt szervez
középiskolás diákoknak
       
 

A vetélkedőre olyan négyfős csapatok jelentkezését várjuk, amelyek tagjai középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek. A csapatok mentora az őket felkészítő pedagógus. A csoportok regisztrációját 2016. október 3., 12 óráig fogadjuk ezen a weboldalon. Itt olvashatók a rendezvénnyel kapcsolatos aktuális információk is, ezért kérjük folyamatosan kövesse figyelemmel a honlapot.

Egy iskolából tetszőleges számú csapat regisztrálhat, de egy diák csak egy csapatnak lehet tagja. Egy felkészítőtanár több csapatot is mentorálhat. A csapat minden tagja ugyanazon iskola tanulója kell legyen.

Regisztráció >>

 

Online forduló /I. forduló/

Az első forduló az Európai Unióval, különösképpen annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból áll, amelyeket a verseny weboldalán oldhatnak meg a csapatok.
 

Az első forduló kezdete: 2016. október 4. 08:00 óra
A feladatok megoldási határideje: 2016. október 14. 24:00 óra

 

 

Regionális döntők /II. forduló/

Az első forduló összesített eredménye alapján minden régióból a 10 legjobb csapat kap meghívást a regionális döntőkbe. Egy iskolából legfeljebb 2 csapat juthat be ebbe a fordulóba, hogy melyik az a két csapat, az on-line forduló regionális pontversenye határozza meg.*
A regionális döntők várhatóan 2016. november 14. és november 22. között kerülnek megrendezésre az adott régióban található valamelyik megyeszékhelyen.

 

Országos döntő /III. forduló/

Az országos döntőbe az előző fordulók nyertesei, és az összesített eredmények alapján a három legjobb második helyezett csapat kap meghívást.
Időpont: 2016. december 16. 10.00 óra
Helyszín: Katona József Könyvtár, Kecskemét, Piaristák tere 8.

 

A vetélkedő díjazása:

1. helyezés: 
Egy strasbourgi tanulmányút az EUROSCOLA keretein belül.
Bővebben >>


2-4. helyezés: 
A verseny 2-4. helyezett csapatai az Európai Unió soros elnökségét 2016 második felében betöltő Szlovákiába látogathatnak el többnapos tanulmányút keretében.


A regionális döntőkön és az országos döntőn résztvevő csapatok oklevelet és tárgynyereményeket kapnak.

A programmal kapcsolatos további információkért kérjük, kövesse figyelemmel ezt a honlapot, illetve forduljon a Europe Direct Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pont munkatársához (tel.: 76-500-560, e-mail: eip[at]kjmk.hu).Szeretettel várjuk minden lelkes diák jelentkezését!


* A szervezők fenntartják a jogot, hogy egy iskolából a regionális döntőre kettőnél több csapatot is meghívjanak, amennyiben az adott régióból a versenyre jelentkező iskolák száma nem teszi lehetővé, hogy legalább öt iskola képviselje magát a verseny második fordulójában. Ez esetben az on-line forduló régión belüli pontversenye határozza meg, hogy melyek azok a csapatok, amelyek továbbjuthatnak a regionális döntőbe.

FEDEZD FEL EURÓPÁT! FEDEZD FEL EURÓPÁT!

 
 
 
FEDEZD FEL EURÓPÁT!
Kutass! Filmezz! Utazz!
Nyerj látogatást az egész osztálynak
Budapestre, az Európai Unió Házába!
 
Fedezd fel Európát!
 
Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája, a Miniszterelnökség és a magyarországi Europe Direct tájékoztató irodák által második alkalommal meghirdetett „Fedezd fel EUrópát!” című program keretében 2017-ben országosan összesen 38 osztály látogathat el Budapestre, az Európai Unió Házába.
 
A program célja, hogy a középiskolás korosztály minél szélesebb körű európai uniós ismeretekhez jusson, ezért a programelemek is mind arra épülnek, hogy európai uniós tudást adjanak át a középiskolásoknak. A programban való részvétel az iskola részéről anyagi hozzájárulást nem igényel.
 
A versenyre olyan osztályok jelentkezését várjuk, amelyek tagjai a 2016/2017-es tanévben középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek, a kilencedik, vagy ennél magasabb évfolyamba járnak. Az előző évi, „Fedezd fel Európát!” verseny nyertes osztályai az idei versenyben nem indulhatnak.
 
Mit kell tenned?
Készíts legfeljebb 2 perces videót osztálytársaiddal a lakóhelyeden vagy a környékén európai uniós támogatással megvalósult egy vagy több fejlesztésről – például iskoláról, üzemről, rendelőről, könyvtárról, múzeumról, civil programról –, és töltsd fel a netre! A linket küldd el a megyei Europe Direct irodának a jelentkezési lappal együtt.
 
Jelentkezési határidő: 2016. október 21.
 
Fődíj: A legjobb videót készítő osztály az Euroscola-programmal elutazhat Franciaországba, az Európai Parlament strasbourgi székhelyére. 
 
Csatolt dokumentumok:

Aktuális Aktuális

Keresse az irodánkat a facebook-on!

https://www.facebook.com/EuropeDirectBacsKiskun

 

Europe Direct - Eseménynaptár (Események) Europe Direct - Eseménynaptár (Események)

Dátum Idő Cím Típus Részletek  
0 tétel megjelenítése.

Elérhetőségeink Elérhetőségeink

Europe Direct Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pont
6000 Kecskemét, Piaristák tere 8.
Telefon/fax: 76/500-560
E-mail: eip[at]kjmk.hu
Nyitva tartás: kedd - szombat: 10-19-ig
Munkatársaink
Lázár Ágnes
Horváth Pál Zoltán
Rédai Árpádné Angéla