Híreink 2015 Híreink 2015


 

2015. december 15. kedd, Kórusok délutánja

 

2015. december 15-én a karácsonyra készülve, „Kórusok délutánját" rendeztünk a Katona József Könyvtárban. Az ünnep közeledtével lehetőséget szerettünk volna adni olvasóinknak, hogy a karácsony előtti rohanós időszakban, a szürke hétköznapok közepette egy kicsit megálljanak és lelkileg is ráhangolódjanak a szeretet ünnepére. Intézményünkkel együttműködésben - a Zenei szolgáltatás szervezésében - tíz helyi zenei együttes lépett fel a könyvtárban: KeFolk Kamaraegyüttes (Kovács Gáspár), Antanténusz Gyermekkórus (Szegedi Ildikó), Miraculum Gyermekkórus (Durányik László), Katona József Könyvtár Nőikara (Virág Barnabás), Református Gimnázium Kamarakórusa (Jámbor Zsolt), Piarista Gimnázium Kórusa (Fehérvári Gábor), Arcus Énekegyüttes (Dr. Smuta Attila), Kodály Zoltán Vegyeskar (Dr. Csorbainé Bakosi Zsuzsanna), Cantus Nobilis Énekkar (Laczkó János), Barátok Temploma Szent Miklós Kórusa (Horváthné Erdélyi Zsuzsanna). Ezúton is köszönjük minden résztvevő énekkarnak a szép énekszót. A kórusok számára az ajándékot együttműködő partnerünk, a Europe Direct Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pont ajánlotta fel.

 

KeFolk Kamaraegyüttes  Antanténusz Gyermekkórus  A közönség

Miraculum Gyermekkórus  Katona József Könyvtár Nőikara  Református Gimnázium Kamarakórus

Piarista Gimnázium Kórusa  Arcus Énekegyüttes  A közönség is énekelt

Kodály Zoltán Vegyeskar  Cantus Nobilis Énekkar  Barátok Temploma Szent Miklós Kórusa

 


 
2015. december - Internet-tanfolyamok a kistelepülési könyvtárakban
 
Több településen is sikerrel zajlott az internet-tanfolyam.
 

 


 
2015. december 1-23.: - Gyerekek hónapja a Bács-Kiksun Megyei Katona József Könyvtár szolgáltatóhelyein
 
Egész hónapban érdekes programok várják az érdeklődőket a települési könyvtárakban is.
 
 

 
2015. november 12., csütörtök. Katona József Napok
 
-     A Katona József Napok keretében a hagyományosan a helyi alkotókat, szerzőket megszólaltató esten a Bánk bán tanításáról szerveztünk kerekasztal beszélgetést a város közismert pedagógusaival és egy egyetemi hallgatóval. 
A beszélgetés résztvevői – Bajtai Mária tanár, Orbán Edit drámapedagógus, Komáromi Attila tanár, a Katona József Társaság elnöke és Füzi Péter egyetemi hallgató – felidézték saját tanulási-tanítási élményeiket Katona József drámájának befogadásával kapcsolatban.
 
Katona-nap 2015 Katona-nap 2015
 

 
2015. november 11., szerda. Katona József Napok

-    A Katona József Emlékháznál Egyediné Gál Erika könyvtáros, a Helyismereti gyűjtemény  munkatársa megemlékezését hallgatta meg a népes közönség.
Az emlékező Katona József nemzedékeken átívelő értékteremtő tevékenységéről beszélt. Röviden megemlékezett a város Katona-kultuszáról is.
A megemlékezés szövege elérhető a Katona József Tudástárban >>

 
Katona József Emlékház 1   Katona József Emlékház 2

-    12 órakor a Katona József téren álló Katona-szobornál elhelyeztük virágainkat. Valamennyi szolgáltatás képviseltette magát a városi ünnepségen.
 
Koszorúzás 1   Koszorúzás 2
 

 
2015. november 10., kedd. Katona József Napok
                
A Katona József Napok keretében évtizedek óta  hagyomány, hogy bemutatjuk a kortárs magyar irodalom egy-egy jeles alkotóját. A KKMM Forrás folyóirat és a Baka István Alapítvány  szervezésében Baka István költőre emlékeztek kortársai.  
Az esten Füzi László főszerkesztő, irodalomtörténész kérdezte Darvasi Lászlót, Szőke Katalint, Zalán Tibort,  Géczi Jánost, Bombitz Attilát, és Balogh Józsefet.
Az esten közreműködött Kőrösi Gyöngyi gordonkaművész.

 
Forrás est 1.   Forrás est 2.
 

 
2015. november 9. Névadónkra emlékeztünk

Könyvtárunk dolgozói minden évben megemlékeznek az intézmény névadójáról, Katona Józsefről.
A Minőségbiztosítási Napon,  Erkel Ferenc  Bánk bán  operájának történetéről tartott előadást Virág Barnabás, a Zenei szolgáltatás könyvtárosa.
Az opera  zenei részleteinek bemutatását segítette a könyvtár munkatársaiból szerveződött kórus.  Az előadott kórusművet - Szép örömkönny ragyogása (Nyitókórus) – Virág Barnabás vezényelte.
 
Minőségbiztosítási Nap 1   Minőségbiztosítási Nap 2
 

 
2015. november 3. kedd
 
Az Informatikai és Könyvtári Szövetség alakulásának 25. évfordulóját jubileumi emlékülésen köszöntötték 2015. november 3-án, Kecskeméten. A rendezvény meghívója >>
 
Informatikai és Könyvtári Szövetség alakulásának 25. évfordulója Informatikai és Könyvtári Szövetség alakulásának 25. évfordulója Informatikai és Könyvtári Szövetség alakulásának 25. évfordulója
Informatikai és Könyvtári Szövetség alakulásának 25. évfordulója Informatikai és Könyvtári Szövetség alakulásának 25. évfordulója Informatikai és Könyvtári Szövetség alakulásának 25. évfordulója
Informatikai és Könyvtári Szövetség alakulásának 25. évfordulója Informatikai és Könyvtári Szövetség alakulásának 25. évfordulója Informatikai és Könyvtári Szövetség alakulásának 25. évfordulója
Informatikai és Könyvtári Szövetség alakulásának 25. évfordulója Informatikai és Könyvtári Szövetség alakulásának 25. évfordulója Informatikai és Könyvtári Szövetség alakulásának 25. évfordulója
 

 
2015. október 6., kedd
 
KönyvtárMozi program országos megnyitója Dunafalván
 

Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár (Emberi Erőforrások Minisztériuma) nyitotta meg ünnepélyes keretek közt az országos KönyvtárMozi programot a Bács-Kiskun megyei településen. Ahogyan 75 évvel ezelőtt az első filmek között szerepelt az akkori „szigeti hangos mozgó" műsorán, úgy most a KönyvtárMozi is az 1934-es Meseautó című Gaál Béla rendezte magyar filmvígjátékkal indult. A vendégek közt volt Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a térség országgyűlési képviselője, valamint Rausch Sándor a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke is.

A film után Kriskó János főiskolai tanár beszélgetett a nézőkkel a filmről.

A programot az Informatikai és Könyvtári Szövetség koordinálja a megyei könyvtárak közreműködésével.

 
KönyvtárMozi országos megnyitója Dunafalván   KönyvtárMozi országos megnyitója Dunafalván - ajándék plakát  Dunafalván pattogatott kukorica is járt a filmhez  Filmnézés közben - Dunafalva
 

 
2015. szeptember 26., szombat
 
Megújult a Ménteleki Fiókkönyvtár
 
Vidám játékpartival egybekötött programmal került átadásra 2015. szeptember 26-án, szombaton a felújított fiókkönyvtár Ménteleken. Az általános iskola területén működő iskolai könyvtári feladatokat is ellátó fiókkönyvtár, megújult bútorokkal, tágasabb térrel, megnövelt állománnyal és sokrétű programmal vár ezután minden látogatót. A megnyitó ünnepségen köszöntő beszédet mondott Mák Kornél alpolgármester, Szeleczki István tagintézmény-vezető és Ramháb Mária, a Katona József Könyvtár igazgatója. A iskolások zenés- táncos nyitóműsora után egy kellemes hangulatú játékkal vette használatba a lakosság a könyvtárat.
A könyvtár, egyre bővülő szolgáltatásokkal a hét három napján, délelőtt és délután is várja a település lakosságát.
Ménteleki Fiókkönyvtár meghívója Ménteleki fiókkönyvtár megnyitója Ménteleki fiókkönyvtár átadója - énekkar Ménteleki fiókkönyvtár átadója
 

 
2015. szeptember 18.
 
Várszegi Lajos, egykori kollégánk születésnapja egyben szakmai napot is jelent számunkra, a Tájékoztatók Napját.
Ebben az évben szolgáltatásaink  – így a könyvtári ajándékcsomag, a Gyermekvilág Múzeumok Éjszakájára szervezett programjai és a könyvtárközi kölcsönzés – sikerességéről beszélgettek a kollégák. Hangsúlyozták a csapatmunkát, a közös felelősséget.
 

 

2015. szeptember 15.

MIGRÁCIÓ címmel jelent meg a Forrás 2015. évi július-augusztusi száma. A szám bemutatója a Katona József Könyvtárban volt, a szerkesztők a szerzők és az interjúk alanyainak jelenlétében. A nagy érdeklődéssel megrendezet esten a számot a főszerkesztő, Füzi László, Gyarmati György és Rigó Róbert történészek mutatták be.
http://www.forrasfolyoirat.hu/

Migráció 1   Migráció 2

 
2015. szeptember 10.

„Yorick utolsó monológja" című irodalmi esttel emlékeztünk Baka István költő halálának 20. évfordulójára. A Baka István Alapítvány, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár és a NKA támogatásával megvalósult rendezvényen Jordán Tamás, Huzella Péter és Huszár Mihály közreműködésével szólaltak meg a költő versei.
http://www.baka.hu/

Baka István évforduló   Baka István évforduló 2

 


 

2015. szeptember 5.

Kunadacson is megújult a könyvtár

Kunadacson ünnepélyes műsorral újra megnyitotta kapuit az idén 55 éves könyvtár. Köszöntő szavakat Sörény Edina vezető tanácsos, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárság Kulturális Kapcsolatok Főosztálynak könyvtári és fejlesztési szakreferense mondott. A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlést Rausch Sándor alelnök képviselte.

Farkas Ildikó polgármester, valamint Ramháb Mária a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója köszöntötte még a vendégeket.

Az ünnepi műsorban Kecskeméti Anna 7. osztályos tanuló énekét, Kemény András nyugdíjas pedagógus versét hallhatta a közönség. Zárásként a kunadacsi általános iskola néptánccsoportja összeállítását láthattuk, majd könyvtárnyitó játékparti várta a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

A könyvtár bővítése és új berendezése a Nemzeti Kulturális Alap, valamint a helyi önkormányzat támogatásával valósulhatott meg.

Kunadacsi könyvtárátadó - Sörény Edina beszéde  Kunadacsi könyvtárátadó - szalag átvágása  Kunadacsi könyvtárátadó - ünnepi műsor  Kunadacsi könyvtárátadó - könyvtárnyitó játékparti


2015. augusztus 31.

Megújult a Homokmégyi Könyvtár, Információs és Közösségi Hely

Hétfőn, a homokmégyi iskola ünnepélyes tanévnyitóját követően könyvtárátadó ünnepségen vehettek részt a diákok és a település lakói. Köszöntőt mondtak: Tapolcsányiné Varga Krisztina polgármester, Dr. Sepsey Tamásné dr. Vígh Annamária az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közgyűjteményi Főosztály főosztályvezetője, Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke valamint Ramháb Mária a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója.

Az ünnepi műsorba láthattuk a homokmégyi óvodások, általános iskolások és középiskolások műsorát. Ambrus Balázs kalocsai söprüst táncolt, majd a Homokmégyi Tánccsoport összeállításában élvezhettük 3 generáció összehangolt produkcióját. A könyvtárat Moró László plébános szentelte meg.

Homokmégy könyvtárátadó - Dr. Sepsey Tamásné dr. Vígh Annamária főosztályvezető Homokmégy könyvtárátadó - szalagátvágás Homokmégy könyvtárátadó - seprűs tánc Homokmégy könyvtárátadó - Homokmégyi Tánccsoport


2015. augusztus 8.

Megújult a Császártöltési Könyvtár, Információs és Közösségi Hely

Szombat 10 órakor Császártöltésen is átadták a megújult könyvtárat. Köszöntöt mondtak: Takácsné Stalter Judit, Császártöltés polgermestere, Dr. Skribanek Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés képviselője, valamint Ramháb Mária, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója.

A megnyitón a Császártöltési Néptánccsoport ünnepi műsorát élvezhették a vendégek, majd ezt követően Nagyidai Zsolt plébános megszentelte a könyvtárat.

Az olvasókat beírtakozás, és könyvkölcsönzés mellett könyvtárnyitó játékpartival várták a megyei könyvtár munkatársai.

Császártöltés könyvtárának átadója - áldás  Császártöltés könyvtárának átadója - szalagátvágás  Császártöltés könyvtárának átadója - maci átadás  További képek az átadóról>>


2015. július 24.

Megújult a Dunafalva Könyvtár, Információs és Közösségi Hely

Pénteken ünnepélyes keretek között megnyilt a dunafalvi könyvtár. Köszöntőt Magosi Gyula polgármesteren túl Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Ramháb Mária, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója mondott.

A verses-táncos ünnepi  műsort követve könyvtárnyitó játékparti várta az olvasókat. A megnyitót követő napokban is nagy volt az érdeklődés a megújult könyvtár iránt.

Dunafalva könyvtár átadója - szalag átvágás  Dunafalva könyvtár átadója - játék  Dunafalva könyvtár átadója - baba További képek az átadóról >>


2015. július 16-17.

„A minőség dinamikája: a fejlődő könyvtár" címmel tartotta 47. vándorgyűlését a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Szolnokon. Az MKE Bács-Kiskun Megyei Szervezete is több taggal képviseltette magát a 2015. július 16 és 17.-ére szervezett szakmai programokon.  

A minősített könyvtári címmel és Könyvtári Minőségi Díjjal kitüntetett kecskeméti könyvtár dolgozói nagy érdeklődéssel figyelték az előadásokat és vettek részt a szakmai fórumokon.

A résztvevők a város és a megye kulturális értékeivel is megismerkedhettek.

A minden évben nagy szakmai érdeklődéssel megszervezésre kerülő vándorgyűlésnek Kecskemét is már két alkalommal volt helyszíne: 1997, 2006.

http://vandorgyules.vfmk.hu/

 

   

 


2015. július 4.

2015. július 4-12. között a Katona József Könyvtár ad otthont a 40. Kincskereső-tábornak. Kecskeméti programunk nagyszerű feladatokat kínál, s játékosan komoly alkotómunkát kíván mindenkitől. A Szépírók írják, illusztrálják és szerkesztik a TÁBORI KINCSKERESŐ c. újságot, a Ripacsok és a Gézengúzok pedig ismét egy-egy remek történettel varázsolják el a közönséget a tábor utolsó napján.

Kecskeméti séta Beszélgetés Mező Tibor állatorvossal Mesékbe bújt Kincskeresők
Kecskeméti séta Beszélgetés Mező Tibor állatorvossal Mesékbe bújt kincskeresők
     
Szabó Zsuzsa néni segítségével elkészültek Kunpeszéri viperaközpontban Viperasimogatás Kunpeszéren

Szabó Zsuzsa néni segítségével

elkészültek kincskereső-pólóink

Kunpeszéri viperaközpontban Viperasimogatás Kunpeszéren

További képek galériánkban >>


 

2015. június 25.

KAFF 2015A 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál programjaként, a Kecskemétfilm Kft. és az Informatikai és Könyvtári Szövetség

A kistelepülések mozgóképkultúrájának helyzete" címmel tartotta meg konferenciáját.

 

Az országosan meghirdetett szakmai konferencia előadói voltak:

Dr. HOPPÁL PÉTER, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára, köszöntő levelét Ramháb Mária olvasta fel

MIKULÁS FERENC, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója, fesztiváligazgató

DONCSEV ANDRÁS,  a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke;  az MTVA Kulturális Főszerkesztőségének vezetője

DR. KUCSERA TAMÁS GERGELY, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára

DR. KOLLARIK TAMÁS, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tagja

TESZLER TAMÁS, a MaNDA munkatársa

PALYIK KATALIN tartalomvezető és RÉPÁSZKY Lipót műszaki vezető, Nemzeti Audiovizuális Archívum

RAMHÁB MÁRIA, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke

Az együttműködő partnerek  elindították a KÖNYVTÁRMOZI programot.

 

Könyvtármozi 1 Könyvtármozi 2 Könyvtármozi 3 Könyvtármozi Könyvtármozi 4 Könyvtármozi 5 Könyvtármozi 6

 


2015. június 24.

A 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál programjaként került bemutatásra Orosz István: Sakkparti a szigeten című könyve. A szerző beszélgetőpartnere Haris László fotóművész volt.

 

Haris László Haris László és Orosz István Orosz István

 


2015. június 20.
Könyvtárunk 17.00 órától 22 óráig várta az érdeklődőket a Múzeumok éjszakájára szervezett programjaival.

 

Múzeumok éjszakája 1 Múzeumok éjszakája 2 Múzeumok éjszakája 3 Múzeumok éjszakája 4
Rémek a könyvtárban Elfeledett kecskeméti festők Éjszakai észpörgető

 

További képek Képgalériánkban >>

 

Rendezvényeink látogatottsági adatai:

MÚZÉJ

2015. évi könyvtári programok

14 év alattiak

14 év felettiek

Összesen

Rémek a könyvtárban

259

311

570

Elfeledett kecskeméti festők

0

48

48

Kecskeméti mozaik

19

189

208

Éjszakai észpörgető

71

125

196

Összesen

349

673

1022

 

 


 
2015. június 10.
Kisorsoltuk a nyerteseket az "ONLINE IRODALMI KVÍZ a 86. Ünnepi Könyvhét és 14. Gyermekkönyvnapok alkalmából" helyes megfejtői közül. 
 
Gratulálunk az alábbi nyerteseknek, akik a LIBRI Kiadó szépirodalmi könyveit kapják ajándékba:
 
Zórity Adrienn, Szabóné Adamik Györgyi és Rapcsó Rita 
 

 
 
2015. junius 4.
Az Ünnepi Könyvhéten mutattuk be Dobozi Eszter: Ahogy ő néz, ahogy ő lát és Pintér Lajos: fényöröm fénybánat című verseskötetét.
A szerzőkkel Füzi László a Forrás főszerkesztője beszélgetett. 
Dobozi Eszter verseit a szerző és Kozák Polett, a KTV szerkesztője, igazgatóhelyettese olvasta fel. 
Pintér Lajos "Madárének madárhangra" című versét Viczián Réka  általános iskolai tanuló mondta el. 
 
 
Dobozi Eszter - Pintér Lajos Dobozi Eszter - Pintér Lajos Dobozi Eszter - Pintér Lajos

 

 


 
2015. június 3.
A 86. Ünnepi Könyvhét vendége volt Esterházy Péter. A könyvtárban megrendezett irodalmi esten Kriskó Jánossal beszélgetett.
Az olvasók találkozhattak az íróval a könyvsátraknál is, ahol dedikálta a könyveit.
 
Esterházy Péter 1 Esterházy Péter 2 Esterházy Péter 3
 
 

 
 
 
2015. május 12.
 
Kovács Pál
 
Gyászhír. Elhunyt Kovács Pál (1927-2015) a Katona József Könyvtár nyugdíjas könyvtárosa, egykori igazgatóhelyettese.
 

2015. május 05.
 
Könyvtárunk együttműködési megállapodást kötött az "Informatika a látássérültekért" Alapítvánnyal, melynek keretében vállaltuk, hogy a Lapról hangra weboldal kínálatának bővítése érdekében sajtócikkeket olvasunk és töltünk fel az oldalra. Reméljük munkánk követőkre talál, így segíthetjük a látássérültek életét. Együttműködésünk keretében az alapítvány képzésekkel segíti látássérült közönségünket.

 


2015. március 11.

Kezdő Internet - használói tanfolyam

A kéleshalmi Könyvtár, Információs és Közösségi Helyen befejeződött a 30 órás akkredtitált Internet-használói tanfolyam. A résztvevők a tanfolyamot vezető oktató türelmes és segítőkész hozzáállásával megtapasztalhatták a netezés örömét.

Kéleshalmi tanfolyam

 


 

2015. március 06.

Kemény Bertalan Falufejlesztési Díjat kapott Ramháb Mária, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója 2015. március 6-án (pénteken) Alsómocsoládon. Tudósítás az eseményről >>

 

Kemény Bertalan díj

 


2015.  február 27.

Helyi érték oklevél átadása
A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár épülete; Helyismereti gyűjteménye és gyűjteményfeltáró rendszere; Történeti gyűjteménye és annak nyilvántartó és feltáró rendszere; a Katona József Bibliográfiai adatbázis helyi érték a Kecskeméti Települési Értéktár Bizottság döntése értelmében. (2015. 01. 19.)
 
 
 
  Helyi érték oklevél  
 
 

 
2015. február 10.
Házasodik a tücsök... címmel játékot szerveztünk olvasóinknak, melyen - a játék közben - új ismereteket is szerezhettek. Történelmi házaspárokról, közmondásokról, megzenésített versekről, táncról, irodalomról, képzőművészekről szóltak kérdéseink. A családias, jó hangulatú esten szellemi ajándékot kaptak a résztvevő párok. Ezeket az idézeteket minden párkapcsolatra készülő vagy abban élő olvasónk figyelmébe ajánljuk >>
 
Házasság hete játék 1 Házasság hete játék 2 Házasság hete játék 3 Házasság hete játék 4 Házasság hete játék 5
 

Megújult Tiszaalpáron a könyvtár.

2015. február 7-én a Tiszaalpári Pejtsik Béla Nagyközségi és Iskolai Könyvtár könyvtárátadó ünnepséggel nyitotta meg újra kapuját. A könyvtár bővítését és új berendezését a Nemzeti Kulturális Alpa és a helyi önkormányzta támogatásával sikerült megvalósítani.

A megynyitón beszédet mondott Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, Dr. Vancsura István, Tiszaalpár polgármestere, valamint Ramháb Mária, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója. Az ünnepi műsor és játék várta a látogatókat.

 
Tiszaalpári könyvtár átadója
 

 
2015. január 22.
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár Márai Sándor-, Csokonai Vitéz Mihály- és Könyvtári Minőségi Díjakat adtak át a magyar kultúra napja alkalmából szervezett ünnepségen a Petőfi Irodalmi Múzeumban, 2015. január 22-én. 
Könyvtári Minőségi Díjban részesült Minősített Könyvtárként végzett kiemelkedő színvonalú innovatív szolgáltatásai, szakmai tevékenysége elismeréseként a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár.
 
 
A díj átadása A díjazottak csoportképe A díj
 

2015.01.22.
A Magyar Kultúra Napja - Anyanyelvi hétpróba a kistelepülési könyvtárakban
 
A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár szolgáltatóhelyein Anyanyelvi hétpróbát tehettek az olvasók.
Anyanyelvi hétpróbán a rémi iskolások