Bács-Kiskun Megyei
Katona József Könyvtár
6000 Kecskemét
Piaristák tere 8.
 
6001 Kecskemét Pf. 127.
 
Telefon: 76/500-550
Fax: 76/500-570
Titkárság: 76/500-555
Nyitvatartás:
Kedd - Szombat:10-19 h
 
 
 

Helyben olvasás Helyben olvasás

A nyilvános tér fogadja az egyéni látogatókat a gyűjteményekben rendszerezetten elhelyezett dokumentumainak helyben használatával.

Az I. emeleten elhelyezett Kölcsönözhető gyűjteményt helyben, a terekben elhelyezett kényelmes ülőhelyeken olvashatják a könyvtár használói.  

Az I. emeleti Tájékoztató szolgálatnál és a Gyermekvilágban a használók rendelkezésre áll egy kézikönyvtári állomány, segítve az általános tájékozódást egy-egy tudományterületről, ismeretkörről.

A II. emeleten kialakított Olvasóteremben és Európa gyűjteményben elhelyezett műveket a könyvtári tagok használhatják.

A könyvtárba betérő látogatók a földszinten a Könyvtári kávézóban helyi napilapot is találnak. Az első emeleti Magazinolvasó  több mint 170 kiadvánnyal fogadja: országos és helyi megjelenésű napilapokkal, folyóiratokkal, magazinokkal.

A Gyermekvilágban a 12 éven aluliaknak válogatott gyermekújságokat, képes lapokat gyűjt a könyvtár. A korosztálynak ajánlott magyar és idegen nyelvű könyvgyűjteményt is itt veheti kézbe a látogató.

Az Európai Unió nyomtatott és elektronikus dokumentumait a Tinivilág regisztráció nélkül kínálja minden érdeklődőnek.

További információ kérhető a 76/500-563-as telefonon és a tajekoztatas [at] kjmk.hu e-mail címen.

Zenehallgatás Zenehallgatás

Könyvtárunkban a hang-és filmfelvételek helyben használatára és kölcsönzésére is van lehetőség. A Zenei szolgáltatás terében 12 kényelmes fotel áll olvasóink rendelkezésére, mely megfelelő, nyugalmas környezetet teremt a gyűjtemény hangfelvételeinek elmélyült hallgatásához. A kölcsönözhető darabszámot és a határidőket az alábbi táblázat mutatja: 

Információhordozó
Mennyiség
Kölcsönzési határidő
  CD
6 tok
2 hét
  DVD 
6 tok
1 hét
  Hanglemez, hangkazetta
6 tok
4 hét
 
A kölcsönzés díja lemezenként 100 forint.
 
A Gyermekvilág szolgáltatása a 12 éven aluliak számára 14 lehallgató helyen kínálja a gyerekek kedvenc meséit, muzsikáját. 
 

Zenehallgatás   Zenei szolgáltatás tere

Fotó: Walter Péter

Filmek helyben használata Filmek helyben használata

Az érvényes könyvtári tagsággal rendelkező olvasóink a második emeleti Zenei szolgáltatásban számítógépeken játékfilmeket, animációs filmeket, ismeretterjesztő filmeket, színházi- és koncertfelvételeket nézhetnek meg DVD-ről.

A VHS hordozón őrzött filmeket beiratkozott olvasóink helyben a Természet – Művészet olvasóteremben egyénileg nézhetik meg.  

Bejelentés után iskolás csoportokat is tudunk fogadni filmvetítésre.

 

További információ kérhető a 76/500-563-as telefonon és a tajekoztatas [at] kjmk.hu e-mail címen.