Naptár (Események) Naptár (Események)

július 19, 2019


Egész nap
12 AM
1 AM
2 AM
3 AM
4 AM
5 AM
6 AM
7 AM
8 AM
9 AM
10 AM
11 AM
12 PM
1 PM
2 PM
3 PM
4 PM
5 PM
6 PM
7 PM
8 PM
9 PM
10 PM
11 PM

Europe Direct irodánk hírei Europe Direct irodánk hírei

PÁRBESZÉD A POLGÁROKKAL

2017. november 10-én az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, valamint a Europe Direct Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pont szervezésében megvalósult egy lakossági fórum, ahol Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosa volt a vendégünk.
Az esemény kezdetén köszöntőt mondott Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere. A köszöntő után  Zupkó Gábor, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetőjének irányításával megkezdődött a beszélgetés, ahol az érdeklődő hallgatóság soraiból igen sok kérdés hangzott el – külön örömünkre szolgált, hogy nem csupán a felnőtt lakosság, hanem a középiskolás fiatalok is bátran ismertették gondolataikat.
A program különlegességét és interaktivitását tovább növelte, hogy egy alkalmazás segítségével a fórumon jelen levő és az eseményt online követő személyek okos eszközükön keresztül szavazatokat tudtak leadni három feltett kérdésre.

Párbeszéd    

 

Augusztus 05-én, szombaton irodánk a Kecskeméti Fürdőbe látogatott ki, a "Csobbanj Európával" elnevezésű országos roadshow keretében. A fürdő vendégei információs standunknál különböző európai uniós totókat tölthettek ki, illetve bővíthették ismereteiket is. A vállalkozó kedvű felnőttek és gyermekek többféle  logikai és ügyességi játékot is kipróbálhattak.
 

     

Csólyospálosra is ellátogatott irodánk, ahol a 15. Nyári Birkapörköltfőző Fesztivál keretein belül az Európai Unióval kapcsolatos hasznos információkkal és játékokkal (illetve nyelvi fejtörőkkel) vártuk a fiatalokat és idősebbeket egyaránt. A kiváló szervezésnek köszönhetően a rendezvény sokakat vonzott a helyi sportpályára, sátrunkhoz is folyamatosan érkeztek a játékos kedvű érdeklődők.

           

 

Európai uniós információkkal és ismeretterjesztő játékokkal várta Europe Direct irodánk az érdeklődőket Bátmonostoron a VII. Lecsófesztiválon, július 29-én. A  jó hangulatú rendezvényen felnőttek és gyerekek egyaránt meglátogatták információs sátrunkat. A felnőtteket - az ismereteiket próbára tevő TOTO-k mellett - az uniós tanulási és munkalehetőségek, a gyerekeket pedig a játékaink érdekelték  leginkább. 

   

 

A Europe Direct információs sátra július 15-én Dunafalvára látogatott, ahol a falunap keretén belül az érdeklődők próbára tehették tudásukat az Európai Unióról, illetve bővíthették ismereteiket. A nagyobbak EU-totót tölthettek ki, a kisebbeknek pedig európai mesék címeit kellett kitalálni. A résztvevők többsége az általános iskolások közül került ki. A teszteket kitöltők közül a többséget az EU városai, azok nevezetességei érdekelték.