Mesélj Európa! Online - 2021 Mesélj Európa! Online - 2021

 

  


Felhívás!

 

A Katona József Könyvtár, az Alternative English School és a Europe Direct Információs Hálózat idén is meghirdeti 5-6. illetve 7-8. osztályos diákok számára az Európai Nyelvi Díjat nyert
„Mesélj Európa!  – Tales from Europe”angol nyelvi vetélkedőt, rendhagyó online formában.

A Mesélj Európa! Online felhívás szövege >>ITT<< elérhető!

 

Regisztráció >>ITT<<

 

Az új formátumhoz kapcsolódó kiemelt és általános információk

 

A nevezéseket továbbra is csak a Dél-Alföldi régióból fogadjuk (Bács-Kiskun megye, Békés megye, Csongrád-Csanád megye)!

-  A 2. fordulóra beküldött munkák, a vetélkedő eddigi szellemiségéhez hűen, továbbra is a kapott országhoz kapcsolódó drámaelőadások. A beküldéseknél az 5 fős csapatok egy időben egy helyszínen rögzített, utómunkával kiegészített felvételei valamint a diákok által nem egy időben és nem egy helyszínen rögzített, utómunkával és vágásokkal egyesített és véglegesített felvételei egyaránt elfogadhatóak. Digitális utómunka, digitális háttér használata minden esetben engedélyezett, a jelmezek használata nem kötelező de ajánlott. A szakmai zsűri vállalja, hogy a mellékelt szempontsor alapján, az előadás színházi minőségét és összhatását díjazza, az esetleges informatikai, technikai hiányosságokat (vágás minősége, a felvételek felbontást érintő, minőségbeli különbözősége, stb.)a vetélkedő igazságos díjazhatóságának érdekében nem veszi figyelembe. A nyelvi szempontok értékelése az előző évekhez képest nem változik. A szakmai zsűri vállalja, hogy a hangminőséget (amennyiben az a beszéd érthetőségét jelentősen nem befolyásolja) nem veszi figyelembe.
A beküldött videók maximális időtartama 10 perc.

-    A zsűrit továbbra is nyelvi szakértők és egy színházi szakértő alkotja.

-  A zsűri az előzetesen beküldött munkák értékelésében és a vetélkedő lezárását megelőző eredményhirdetésben vesz részt.

-    A diákok munkái - a nevező csapatok és a felkészítő tanárok számára - a Europe Direct Youtube csatornáján  (listázatlan feltöltések formájában) előzetesen megtekinthetőek.

-  Az eredményhirdetést korcsoportok szerint, online Zoom platformon rendezzük meg, a korcsoportok eseményei között fél órás szünettel.  A Zoom meghívókat a döntőbe jutó csapatok a regisztrált e-mail címre kapják meg 1 héttel az esemény előtt. Előzetesen a két korcsoport online eredményhirdetésének teljes időtartama szünet nélkül maximum 3 óra. Az eredményhirdetésen a beküldött felvételek megtekintésére nincs lehetőség, az esemény célja a végeredmény valamint a zsűri szakmai értékelésének kihirdetése, illetve a nevezők kérdéseinek megválaszolása. A jelentkezők, illetve a 2. fordulóba továbbjutók számának függvényében a korcsportos értékelések összevonhatóak.

 

-  A díjazás tervezete, amelyet a Bács-Kiskun Megyei Europe Direct Információs Központ biztosít, a következőképpen alakul;


Korcsoportonként:

1. helyezett csapat: 15.000 Ft értékű Líra ajándékutalvány x 6 (5 fő + felkészítő tanár)
2. helyezett csapat: 12.000 Ft értékű Líra ajándékutalvány x 6 (5 fő + felkészítő tanár)
3. helyezett csapat: 10.000 Ft értékű Líra ajándékutalvány x 6 (5 fő + felkészítő tanár)

Összesen: 444.000 Ft.

 

 

A Mesélj Európa! Online 2. fordulójának értékelési, pontozási szempontjai

 

-  A felvett előadás kreativitása (max. 10 pont)

-  A felvett előadásban szereplők színészi játéka (max. 10 pont)

- A felvett előadás színházi összhatása (díszletek vagy digitális hátterek, jelmezek megvalósítása valamint kapcsolata a történettel és az előadásmóddal, max. 10 pont)

-  A felvett előadásban szereplők idegennyelv-használata (max. 10 pont)

Összesen elérhető: 40 pont

 

 

A nevező csapatoknak sok sikert kívánunk!

 

Europe Direct European Information Relay of Bács-Kiskun County
8, Piaristák tere, 6000 Kecskemét
Tel./fax no.: 76/500-560
E-mail:  eip[at]kjmk.hu
Opening hours:
Tuesday-Saturday: 10-19:00

Our staff members
István Fazekas
Zoltán Horváth Pál
Angéla Rédai