Database of articles concerning local studies in OLIB Database of articles concerning local studies in OLIB

This content is not available in your chosen language.

A helyismereti cikk adatbázis a könyvtárba járó időszaki kiadványok helyi tartalmú feltárásával készül az OLIB integrált könyvtári katalógusunkban.

A sajtócikk adatbázis két részből áll. Az 1989-től 1998-ig terjedő időszakot a BKPRESS cikk adatbázis tartalmazza, mely CD-n található. 1999-től a helyi vonatkozású sajtócikkek feltárása az OLIB integrált könyvtári katalógusunkban folyamatosan történik.

Az időszaki kiadványok közül figyeljük mindazokat az országosan megjelenő napi-és hetilapokat, folyóiratokat, egyéb rendszerességgel megjelenő nyomtatott sajtóterméket, a megyei napilapot, a megyei hetilapokat, a nagyobb városok közérdekű lapjait, valamint az internetes portálokat, amelyekben érdemi közlés található Bács-Kiskun megyére, és a megye településeire. 

Rögzítjük a sajtófigyelés során fellelt cikkek címét, szerzőjét, a cikkben szereplő személyek, intézmények, testületek, nevét. Feltüntetjük a cikkek forrását – a folyóiratban lévő pontos helyét, internetes portálok esetében a közlés pontos linkjét -, és a tartalomra vonatkozóan rövid annotációt közlünk. A tartalmi feltárást tárgyszavakkal tesszük teljessé.

A tételhez kapcsolódó hivatkozások lehetővé teszik az adat további katalóguskapcsolatainak megjelenítését, ami széleskörű tájékozódást biztosít a felhasználó számára.

Az adatbázisból megrendelésre irodalomkutatást, témafigyelést végzünk személyeknek, intézményeknek.

Keresés a katalógusban:
A keresőkérdés beírása után szűkítse keresését. Válassza a Szűkítés információhordozó típus alapján korlátozási lehetőséget, ezen belül jelölje meg a Cikk kifejezést.

További információ kérhető a 76/500-576-os telefonszámon és a helyismeret [at] kjmk.hu e-mail címen.