Contact details Contact details

This content is not available in your chosen language.

Fiókkönyvtárak

Kölcsönző helyek - iskolákban

Név: Katona József Könyvtár - Kadafalvi Fiókkönyvtára
(Kálmán Lajos Óvoda, Általános Iskola és Művelődési Ház Kadafalvi Általános Iskolája)
Cím: 6000 Kecskemét-Kadafalva, Boróka utca 4.
Telefon: 76/476-252
Vezető/könyvtáros: Szász Dénesné
Nyitva tartás:
Hétfő: 12 - 18
Kedd: 8 - 14
Szerda: 12 - 18
Csütörtök: 12 - 18
Péntek: 8 - 14

Név: Katona József Könyvtár - Ménteleki Fiókkönyvtára
(Kálmán Lajos Óvoda, Általános Iskola és Művelődési Ház Ménteleki Általános Iskolája)
Cím: 6008 Méntelek, Kecskeméti út 41.
Telefon: 76/417-776
Vezető/könyvtáros: Kelemenné B. Kis Julianna
Nyitva tartás:
Hétfő: 11.45 - 12.30
Kedd: szünnap
Szerda: 11.45 - 12.30
Csütörtök: 12.40 - 13.25
Péntek: szünnap

Név: Katona József Könyvtár - Petőfivárosi Fiókkönyvtára
(Kálmán Lajos Óvoda, Általános Iskola és Művelődési Ház Vásárhelyi Pál Általános Iskolája és Alapfokú Művészetoktatási Intézménye)
Cím: 6000 Kecskemét, Alkony utca 11.
Telefon: 76/493-146
Vezető/könyvtáros: Rózsavölgyiné Király Zsuzsa
Nyitva tartás:
Hétfő: szünnap
Kedd: 10 - 12 és  13 - 15
Szerda: 13 - 15
Csütörtök: 10 - 12 és 13 - 15
Péntek: 10 - 12

Név: Katona József Könyvtár - Katonatelepi Fiókkönyvtára
(Corvina Óvoda és Általános Iskola Mathiász János Általános Iskolája)
Cím: 6000 Kecskemét-Katonatelep, Katona Zs. utca 1.
Telefon: 76/471-045
Vezető/könyvtáros: Kisberk Hella
Nyitva tartás:
Hétfő: szünnap
Kedd: 13.30 - 15
Szerda: 13.30 - 15
Csütörtök: 13 - 15
Péntek: szünnap

Kölcsönző helyek - időseket gondozó otthonokban

Név: Katona József Könyvtár - Margaréta Otthon
(Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága. Szegedi Tudományegyetem Háziorvosi Oktató Központja)
Cím: 6000 Kecskemét, Nyíri út 77/A.
Telefon: 76/492-138
Vezető/könyvtáros: Szabóné Nagy Erzsébet
Nyitva tartás:
Hétfő: 12.30 - 14.30
Kedd: szünnap
Szerda: 12.30 - 14.30
Csütörtök: szünnap
Péntek: 12.30 - 14.30

Név: Katona József Könyvtár - Platán Otthon
(Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága. Szegedi Tudományegyetem Háziorvosi Oktató Központja)
Cím: 6000 Kecskemét, Szent László-város 1.
Telefon: 76/329-299
Nyitva tartás:
Hétfő: 14 - 15.30
Kedd: szünnap
Szerda: 14 - 15.30
Csütörtök: szünnap
Péntek: 14 - 15.30

Apart from the central library, library services are at the disposal of children and adults in other parts of the town and in different institutions, too.

In our branch libraries it is possible, first of all, to borrow books and the library documents can be used on the premises. Our collection is regularly refreshed, enriched and the services are modernised.

The visitors of the branch libraries can have information about both Katona József Library and the library system.

In the branch libraries we assist children’s spare-time activities as well as their studies. In addition to the books of compulsory and recommended reading at school, we offer also belles-lettres and documentary material for the adults to read.

The residents of two care homes for the elderly may borrow books. The homebound due to illness may use the service of OTTHON KÖNYVTÁR - Library service for the homebound with home delivery.

Hunyadivárosi fiókkönyvtár

Hetényegyházi Fiókkönyvtár

News and events in the branch libraries News and events in the branch libraries

A Katona József Könyvtár  fontos feladatának tartja, hogy Kecskemét minden lakosa számára elérhetővé tegye szolgáltatásait. Éppen ezért folyamatos fejlesztésekkel és új szolgáltatások bevezetésével szeretné elérni a teljes lakosságot, azokat is, akik valamilyen oknál fogva – földrajzi-, életmódbeli-, gazdasági adottságok miatt – korlátozottan tudják a város központjában található könyvtár épületet látogatni, de szeretnének részesülni a könyvtári szolgáltatásokból. A különböző városrészekben fiókkönyvtárainkban és főként az iskolákban működő kölcsönző helyeken várjuk a város központjától távol lakó olvasóinkat.


2016. május, Katonatelep

A Katonatelepi Baba-mama klub témái májusban a dackorszak és a nyaralás voltak. A nyár során sok család indul nyaralni külföldre és belföldre egyaránt, így megbeszéltük, mi az, amit feltétlenül magunkkal kell vinnünk, ha gyermekkel utazunk. Érdemes átgondolni, mire kell figyelnünk, ha például repülővel indulunk útnak, milyen gyógyszerek legyenek feltétlenül nálunk, és fontos tájékozódni arról is, hogy a célországban kell-e valamilyen védőoltás, milyen veszélyek leselkedhetnek a kicsikre és a szülőkre is.

Dackorszak   Nyaralás

2016. április 22. Babahancurka - mondókázó a Széchenyivárosi Fiókkönyvtárban

 

Babahancurka 1 Babahancurka 2 Babahancurka 3

 


2016. április, Katonatelep

Havonta megrendezésre kerülő gitáros foglalkozásunkon az 1-3 éves gyerekek különböző gyermekdalokkal és játékokkal ismerkedtek meg.
Ebben a hónapban is többször sort kerítettünk arra a 3 éven aluliaknak szánt programunkra, amelyen a néptánc alapjait sajátíthatták el a kicsik játékos formában.
A Zenebölcsiben sok hangszerrel találkozhattak a gyerekek áprilisban is. A dalban és mondókában gazdag rendezvényre már pár hónapos kortól várjuk a babákat.
A tavasz beköszöntével sok olyan növénnyel találkozhatnak a gyerekek akár a kertben, akár egy kirándulás során, melynek bizonyos részei mérgezők lehetnek. Baba-mama klubunkban erre hívtuk fel az anyukák figyelmét, és megmutattuk azt is, hogyan néznek ki a különböző rovarcsípések és miként lehet enyhíteni ezek következményeit. A hónap végén Ledó Ilona védőnő volt a vendégünk, aki a baba-mama kineziotape világába kalauzolt el bennünket.

Gitáros foglalkozás Kineziotape Néptánc foglalkozás Zenebölcsi


 


 

2016. március 18., Petőfiváros

Március 18-án került sor a havi rendszerességgel megtartott Babahancurkára, amely a szokásos jó hangulatban telt el. A gyerekek furulyaszó mellett hallgathattak-tanulhattak verseket, mondókákat, és - anyukájukkal együtt - közösen játékokban vehettek részt.

Babahancurka 1   Babahancurka 2

 

2016. március, Petőfiváros

Március 8-12. között került sor a könyvtárban a huszáregyenruha-kiállításra az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából. Az osztályok a látnivaló mellett rövid szóbeli ismertetést hallgathattak meg a korabeli könnyűlovas katonák felszereléséről, harcmodoráról, mindennapjairól.

Huszár

 


2016. március, Katonatelep

Március hónapban két nagy, beszélgetős Baba-mama klubot is tartottunk. A hónap első témája a kismamák és a babák megfelelő fogápolása volt, míg a második találkozónkon arról beszélgettünk, milyen az élet több gyermekkel és milyen szerepe van a nagyszülőknek (főleg a nagymamáknak) a gyermeknevelésben.

Ebben a hónapban is szeretettel fogadtuk azokat a 3 évnél fiatalabb gyerekeket, akik sok zenével, népdallal és játékkal szeretnék elsajátítani a néptánc alapjait.

A tavaszt egy új programmal köszöntöttük; Mecséri Krisztina Zenebölcsijébe már pár hónapos kortól várjuk a babákat. A foglalkozáson rengeteg dallal és különböző, gyerekbarát hangszerekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A Tavaszi Fesztivál keretei között nálunk is megrendezésre került a Zokninemtalálgató elnevezésű játékos foglalkozás, amelyen a Mathiász János Általános Iskola tanulói érdekes feladatok segítségével ismerkedhettek meg a kortárs magyar gyermekversekkel.

 

Zenebölcsi Baba klub Zokninemtalálgató

 

2016. február, Katonatelep

Februárban két alkalommal vehettek részt az 1-3 éves gyerekek azon a foglalkozásunkon, ahol Kolozsváriné Oldal Henriett táncoktató útmutatásával, sok zenével és játékkal sajátíthatják el a legkisebbek a néptánc alapjait.

Néptánc 1   Néptánc 2

 

2016. február, Katonatelep

A februári nagy, beszélgetős Baba-mama klub témája a balesetmegelőzés volt. A szülők megtudhatták, mi a teendő, ha valamilyen kisebb-nagyobb sérülés történne otthon, legyen szó újszülöttről, kisgyermekről vagy felnőttről. Az anyukák az újraélesztést egy ambu babán is gyakorolhatták.

Balesetmegelőzés

2016. január, Katonatelep


Január 28-án ismét egy nagyon jó hangulatú zenés foglalkozásra invitáltuk az 1-3 év közötti gyermekeket és szüleiket. A kicsik élvezték a dalokat és mondókákat, de a sok vidámság közben könyvek nézegetésére is jutott idő.

Zenés baba-mamaJanuárban Szabó Béláné Rita védőnő volt a vendégünk, aki okleveles táplálkozástudományi szakember. A szülők megismerhették a különféle táplálékallergiákat és azt, mit ehetnek a gyerekek, ha valamilyen ételt teljesen ki kell iktatni az étrendjükből.
 

Táplálékallergiák

 


2013. szeptember

A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár fiókönyvtári hálózata egy régi igényt teljesít 2013. szeptemberében. A Hunyadiváros lakosságának is elérhetővé válik egy korszerűen felszerelt, olvasóbarát könyvtár. Mindenkit szeretettel várunk 2013. szeptember 20. péntek 17.00 órakor a Hunyadi János Általános Iskolában (Kecskemét, Kandó Kálmán utca 14. )

Hunyadivárosi Könyvtárátadó

2013. február

A Petőfivárosi Fiókkönyvtárban 2013. február 20-án kerültek átadásra a Mercedes-Benz-Schule szülői munkaközössége által a könyvtár számára gyűjtött német könyvek. A kezdeményezés keretében a szülők több mint 230 gyermek- és ifjúsági könyvet kaptak ajándékba híres német ifjúsági szerzőktől és kiadóktól. A „német olvasósarok” ünnepélyes megnyitójára a tanulók kedves műsorral készültek. A gyerekek olvasójegyeit Ramháb Mária a Katona József Könyvtár igazgatónője személyesen adta át. Az iskolások örömmel és izgalommal vették birtokukba a könyveket.

 Petőfivárosi fiókkönyvtár átadása 2012.     további képek

2012.

A Kadafalva-Szarkás-Úrihegy és Felsőcsalános Városrészi Önkormányzat külterületi lakossági könyvtári szolgáltatására nyújtott támogatásával nemrégiben két programot is szerveztünk a térségben.

Kadafalvi fiókkönyvtár - gyereknap

2012. május 25-én délelőtt a Kadafalvi Általános Iskolában rendezett gyereknapon a Katona József Könyvtár munkatársai különböző játékokkal és nyereményekkel járultak hozzá az iskola programjához.

A játék végén kerültek átadásra a könyvtár olvasói számára a Városrészi Önkormányzat támogatásával beszerzett társasjátékok, amelyek a felnőttek és a gyerekek számára is tartalmas kikapcsolódást nyújthatnak majd a könyvtárban társas összejövetelek alkalmával.

Tapasztalataink alapján a közös játék nagyon jó alkalom arra, hogy a könyvekolvasására, az olvasmányok megbeszélésére is sor kerüljön. Ugyanebből a támogatásból a fiókkönyvtárba beszerzésre került még számos dokumentum is. 

Úrihegyben is lehet igényelni az Otthon könyvtár szolgáltatásunkat


Egy újszerű programmal hívtuk fel a figyelmet szolgáltatásainkra Úrihegy területén. 2012. május 25-én délután a Piarista Táborhegy épületéhez (egy volt Klebelsberg iskola) illetve udvarára hívtuk Úrihegy lakóit egy kellemes könyves-irodalmi játékdélutánra.

A programra minden korosztályt vártunk és lehetőséget biztosítottunk a helyszíni beiratkozásra. A  több mint 150 kötetből álló „mozgó mini könyvtárból” a helyszíni olvasást, kölcsönzést is biztosítottuk, amelynek lehetőségével többen is éltek. Tájékoztattuk a felnőtt résztvevőket a Katona József Könyvtár által a térségben nyújtott könyvtári szolgáltatásokról, különös tekintettel az Otthon Könyvtár szolgáltatásáról.

A játékon a babáktól a nyugdíjasokig minden korosztály képviseltette magát.Az apróbb ajándékoknak itt is örtültek a résztvevők.